Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Πώς μπορείτε να εγγραφείτε στις η-Τάξεις του σχολείου μας για μαθήματα εξ αποστάσεως

Αγαπητοί γονείς,

Για να δείτε όλα τα ψηφιακά μαθήματα του σχολείου μας πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=12948

Όταν πατήσετε εδώ σας εμφανίζει τα συνολικά μαθήματα. Αν μπείτε μέσα σε κάποιο μάθημα που είναι ανοιχτό μπορεί να δείτε το περιεχόμενο και να το κατεβάσετε. Αλλά θα είστε μόνο ως επισκέπτες μέσα.

Για να εγγραφείτε σε μαθήματα και να έχετε επικοινωνία και με τους διδάσκοντες των μαθημάτων ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Από την αρχική σελίδα που σας ανοίγει με αυτόν τον σύνδεσμο, πατήστε Μαθήματα από το πλαϊνό μενού στα αριστερά. Θα σας ζητήσει να κάνετε εισαγωγή των στοιχείων για το Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο. (απαραίτητο να έχετε κάνει εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο για λογαριασμό email).

Δίνετε λοιπόν το όνομα χρήστη και τον κωδικό και πατάτε σύνδεση. Εν συνεχεία πατάτε πάλι Μαθήματα από το αριστερό πλαϊνό μενού. Σας εμφανίζει τη λίστα των μαθημάτων πάλι αλλά με το πεδίο εγγραφή στα αριστερά του κάθε μαθήματος. Αν τσεκάρετε το τετραγωνάκι που έχει  στα αριστερά του κάθε μαθήματος σας κάνει εγγραφή και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κάθε μάθημα κανονικά.

Αν δεν δουλεύει αυτό για εσάς τότε πληκτρολογήστε eclass.sch.gr μέσα στην γραμμή διεύθυνσης ενός φυλλομετρητή (π.χ. mozilla, google chrome, opera), πατήστε είσοδος στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και δώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό για το λογαριασμό του μαθητή/τριάς. Εν συνεχεία πατήστε μαθήματα και με τι σειρά επιλέξτε Σχ. Μονάδα: ΠΣΔ » Νομός Θεσσαλονίκης - Β' Θεσσαλονίκης » Πρωτοβάθμια εκπαίδευση » 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ και μετά τσεκάρετε στη λίστα των μαθημάτων τα μαθήματα που θέλετε να εγγραφείτε. Μετά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά το κάθε μάθημα που σας ενδιαφέρει.

Για τυχόν απορίες αφήστε σχόλιο κάτω από το άρθρο

Καλή σας συνεχεία,

Χρήστος Ξυλογιάννης
Καθ. Πληροφορικής ΠΕ86

Δεν υπάρχουν σχόλια: